torsdag 18 december 2014

Blomboll!

Steg för steg hur man gör BLOMBOLL!
Jag tänkte att idag ska jag visa steg för steg hur man gör en blomboll, lite julpyssel så här nära jul men dom är så skoj att göra.
Så egentligen vad jag använt är vitt papper color copy 120grams men de går lika bra med vanligt skrivar papper, distress ink dyna i valfri färg, 12 blommor, glitterlim, halvpärlor, metallcharms, dubbelhäftande tejp och band efter önskemål.

Där har ni allt jag använder till denna blomboll.

Jag börjar med att mäta upp bitar som är 10x10 cm som jag sen klipper eller skär ut 60 stycken av, sen förgar jag in alla kanterna med distress ink dynan både fram å baksida färgade jag in å till denna valde jag squeezes lemonade.
Sen började jag vika alla 60 bitarna enligt bilden ovan å när man viker nr 4 så färgar jag även in den kant som blir vit när man vikt ner den.


Sen när alla är vikta så börjar färga in alla blombladen som bilden visar.

Sen sätter jag dubbelhäftande tejp där pilen är å sätter ihop dom sidorna med varandra så de blir ett blomblad....så gör man sen med alla 60 bladen.

Sen sätter man dubbelhäftande tejp på alla blom blad å sätter ihop dom 5 till varje blomma som bilden visar.

Dom två sista blommorna sätter jag inte ihop helt förrän mot slutet så jag kan få in bandet innan jag stänger dom....de kommer bild längre ner på de.

När alla är helt ihopsatta utom dom två sista så penslar jag alla blommorna med glitterlim efter önskad färg inuti där jag färgat in även pistillerna ni ser i mitten.

När de sen torkar så börjar jag sätta ihop bollen, sätt dubbelhäftande tejp där pilarna är å fast dit en med tipparna mot varandra.

Gör sen samma med denna där pilarna är sätter ni dubbelhäftande tejp å fäster nästa blomma med tipparna mot varandra.

Samma med denna

Så när den sista blomman ska dit så fäster ni dubbelhäftande tejp på bägge blommorna som är mot varandra å fäster dit den femte blomman med tipparna mot varandra.
Gör sen likadant med dom andra fem så dom oxå bildar en ring med blommor.

Sen sätter ni dubbelhäftande tejp på samma ställe som jag satt pilar å när ni gjort de så fäter ni den andra ringen med blommor ovanpå denna så alla tipparna ligger mot varandra.


Nu klipper ni ett band som ni valt å tar en av dom blommor som ni inte satt ihop ännu å lägger in bandet i mitten så tejpar ni ihop blomman runt bandet.

Sätt sen dubbelhäftande tejp efter pilarna på bollen å för sakta ner bottenblomman så trycker ni fast tipparna mot varandra så har ni fixat botten på blomman.
Gör nu på samma sätt med den övre blomman som ni inte satt ihop ännu å fäst ner den i blombollen.......å VIPS har ni en blomboll.

Sen dekorerar men efter tycke å smak men jag tog limpistolen å fäste en ros mitt i varje blomma för utom den i botten å toppen som bandet löper genom.

Där fäste jag en metalldekoration med hål i å limmade fast med limpistolen.

Gjorde likadant upptill å blombollen.

Sen tog jag hobbylim å fäste en liten halvpärla på varje mittremsa i blomman även på den i botten å toppen å som liten slutkläm på de hela sökte jag fram ett gammalt halsbandshänge som jag hade liggande å hängde de under blomman å de gör man som man själv vill.
Man kan även trä lite större pärlor efter banden närmast blombollen om man känner för de.

Så här har ni min blomboll färdig hoppas ni vill prova oxå att göra en för som är så himla skoj att göra......visst de tar lite tid men tro mig vänner de är de värt när man ser slutresultatet.

Ha de gott på återseende Laila



Altrad julbok

Hejsan alla!
Idag tänkte jag visa en altrad bok fast med jultema nu när julen börjar att närma sig så sakta men säkert.......å måste erkänna för er att jag ser fram emot att backen blir vit å fin.
Vet att många inte tycker om snön men norrlänning som jag är så älskar jag att de är vitt till första advent i alla fall.

Så då tänkte jag att varför inte gör en altring med jultema...så de fick bli en fast i mörkblått å beiga toner för julen är ju inte bara rött å grönt. 

Son vanligt har jag börjat med att vika alla sidorna i boken dubbelt, sen har jag färgat in kanterna med distress in dyna 
Sen fäster jag spetsen med dubbelhäftande tejp å stramar åt allt lite å på mitten av spetsen så sätter jag ett satinband på satinbandet fäste jag lite bling för att jag älskar helt enkelt de.
Sen limmar jag fast  papperet jag valt på varje pärms insida i början å slutet av boken å sen med limpistolen fäster jag bokens pärm mor första å sista sidan.

Sen dekorerar jag efter behag på denna boken valde jag att sätta fast små halvpärlor lite på olika ställen på snöflingorna på pärmarnas insidor.
Sen valde jag ut en fin julig bild från ett klippark den bilden färgar jag in kanterna med distress ink dynan samma som kanterna på bladen i boken.
Sen satte jag fast lite metallhörn på bilden lite för att rama in den.

Sen satte jag dit ett utstansat God Jul dies å till sist fäste jag lite rhinestone stjärnor i blått å de allra sista jag gjorde var att klistra dit en champagneflaska som jag prydde med några rhihenstones i blått.

Så vips hade vi en altrad julbok.....hoppas ni vill prova de finns en steg för steg beskrivning om ni klickar på länken här under så kommer ni till de inlägget jag gjorde i början när jag började här.

och

Ha de gott Kramar Laila